Ney Ferenc Óvoda
Zöld Liget Tagóvodája
3300 Eger Köztársaság tér
06-36-412-022
koztarsasagovi@ekvi.hu
2017.04.01. HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntek
Tízórai abcde
Ebéd bcdef
Uzsonna cdefg

Bemutatkozunk

Óvodánk Lajos városban található, távol a fő út zajától. 4 homogén csoportban neveljük a gyermekeket.

Nevelésünk főbb hangsúlyai: természet közeliség, élet közeliség, tevékenységközpontúság. Hitvallásunk "Élet által éltre nevelni", hogy a gyermek a lehetőségek határain belül maga járja végig a megismerés kacskaringós ösvényeit.

Kiemelten foglakozunk a környezeti nevelést szolgáló tevékenységek megvalósításával –pl. a gyümölcsfákkal teli előkertünk, a virágos- és konyhakertünk gyakorlati tapasztalatszerzések és megfigyelések kiváló terepe -, az egészséges életmód életkornak megfelelő biztosításával – pl. havonta járunk kirándulni, túrázni-, a játékos munka feltételének megteremtésével, lehetőséget biztosítunk a mindennapokból adódó problémák önálló megoldására, az értékteremtő, környezetüket óvó, tudatosan alakító, együttműködésre képes magatartási formák megalapozására.

Saját 400 adagos főzőkonyhánk a gyermekek egészséges táplálkozását, a biztonságos, árnyékos játszó udvarunk a gyermekek szabad mozgását szolgálja.

Minden gyermeket szeretettel várunk, akiknek fontos a környezet szeretetére nevelés, a környezetvédelem, s mindezt egy jó közösségi együttműködéssel váltjuk valóra.

Szervezeti és Működési szabályzatPedagógiai ProgramHázirendÉszrevételek


Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata
Minden jog fenntartva ".date('Y')." (c)