Szivárvány Óvoda
Eszterlánc Tagóvoda
3300 Eger Remenyik Zs. utca 17.
06-30-201-2986
remenyikovi@ekvi.hu
2017.04.01. HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntek
Tízórai abcde
Ebéd bcdef
Uzsonna cdefg

Bemutatkozunk


"Foglalkozzunk meleg, sugárzó szeretettel
a gyermekekkel, és akkor ők csodára képesek.
Ezt senki sem tudja utánunk csinálni,
csak a jó óvoda a jó óvónőivel"
Egy ismeretlen óvónő

Óvodánk, az Eszterlánc Tagóvoda Eger város központjában, forgalomtól elzárt lakótelep közepén helyezkedik el.
1980-ban épült. Pozitív adottságaink, az óvoda jó megközelíthetősége, a zöld övezet, a város különböző pontjairól vonzza a szülőket, gyermekeket.
Gyönyörű, parkosított udvarral, fából készült "játékos sportszerekkel" csalogatja a kapun belépő kis óvodást.
Fedett terasz, 4 csoportszoba öltözővel, mosdóval, tornaterem a mozgásfejlesztés sok lehetőségével, önálló konyha, kiszolgáló helyiségek teszik egységessé az épületet.
A gyermekcsoportok összetétele általában homogén, illetve közel egykorú gyermekek közössége, de szükség esetén vegyes életkorú csoportszervezés is adódhat.

Apró csodák kéz a kézben című programunk erőssége az igazi partnerkapcsolat kialakítása, differenciált nevelő-oktató munka, az egészséges életmódra nevelés, testi nevelés, a testnevelés.

   Magyarország megújul

A Katica és Eszterlánc tagóvoda a Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott TÁMOP 3.1.5.-09/A-2-2009-0042.sz.pályázatával 6.118.120 Ft támogatást nyert. A projekt az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Projekt címe: Pedagógusok új szerepben a Katica és Eszterlánc tagóvodában. A pályázat keretében óvodánkból Penczuné Varga Emőke, a Katica tagóvodából Balázsi Sándorné óvodapedagógusok 2010.08.23-án megkezdték tanulmányaikat az egri Eszterházy Károly Főiskola Pedagógus szakán. A tanulmányaikat kiválóeredménnyel 2012.06.13-án teljesítették. Egyéni bánásmód, differenciált tanulmányszervezés szakterületen pedagógusi szakvizsgát szereztek.

Projekt leírása: Az óvodai pedagógiai programunkban kiemelten fontos a differenciálás, a tehetséggondozás, az egyéni bánásmód elvének alkalmazása.Lényeges feladatunk az iskolai tanulási zavarok megelőzése, a prevenció. Ennek érdekében szükséges a tehetséges, a szociálisan hátrányos, a még egy évet óvodában maradó gyerekek fejlesztése. A szakvizsgázott óvodapedagógusaink feladata ebben a munkában való részvétel és a feladatok koordinálása.

Kedvezményezett: Szivárvány Óvoda Eszterlánc Tagóvoda
Címe, elérhetősége: 3300 Eger, Remenyik Zs. utca 17. 06-30-749-5346
Közreműködő szervezet: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. 1134 Budapest, Váci út 45. 06-1-273-4250 www.esza.hu

KezdőoldalÉszrevételek

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata
Minden jog fenntartva 2019 (c)