Szivárvány Óvoda
Katica Tagóvodája
3300 Eger Széchenyi út 4.
06-30-665-7026
szechenyiovi@ekvi.hu
2017.04.01. HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntek
Tízórai abcde
Ebéd bcdef
Uzsonna cdefg

Bemutatkozunk

Óvodánk épülete a dokumentumok szerint 1881-ben épült, Eger történelmi belvárosában, a sétálóutcában található.

Intézményünk 1972-től 1997-ig a Gárdonyi Géza Gimnázium és Óvónőképző Szakközépiskola gyakorló óvodájaként, bázisóvodaként működött, nagyon sok továbbképzést tartottak itt megyei szinten. Óvodánk mindig is gyermekekben gazdag, zsúfolt volt. A hetvenes években a 42-es csoportlétszám sem volt ritka.

Családias légkör jellemezi intézményünket. A három csoport egymáshoz közel van, az óvónők ismerik az óvoda összes gyermekét, családját.
A szülőkkel - mint a legfontosabb partnerükkel - mindig jó volt a kapcsolat, mert a szülők érezték, hogy nekünk ugyanúgy az ő gyermekük a fontos, mint a családnak, próbálták és próbálják a közös cél érdekében együtt nevelni, formálni gyermeküket.

A három homogén csoportban az egészséges életmódot és a környezettudatos magatartást kiemelten kezeljük a nevelés folyamatában. A jól funkcionáló, saját főzőkonyhánk az egészséges táplálkozást biztosítja gyermekeink számára, a szülők és a gyerekek megelégedésére. Így lehetőségünk van az ételallergiás gyermekek befogadására, ellátására is.
A gyakori séták, kirándulások, a vízhez szoktatás- és úszás, mind az egészséges életmód kialakítására ösztönzi gyerekeinket.

   Magyarország megújul

A Katica és Eszterlánc tagóvoda a Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott TÁMOP 3.1.5.-09/A-2-2009-0042.sz.pályázatával 6.118.120 Ft támogatást nyert. A projekt az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Projekt címe: Pedagógusok új szerepben a Katica és Eszterlánc tagóvodában. A pályázat keretében óvodánkból Balázsi Sándorné, az Eszterlánc tagóvodából Penczuné Varga Emőke óvodapedagógusok 2010.08.23-án megkezdték tanulmányaikat az egri Eszterházy Károly Főiskola Pedagógus szakán. A tanulmányaikat kiválóeredménnyel 2012.06.13-án teljesítették. Egyéni bánásmód, differenciált tanulmányszervezés szakterületen pedagógusi szakvizsgát szereztek.

Projekt leírása: Az óvodai pedagógiai programunkban kiemelten fontos a differenciálás, a tehetséggondozás, az egyéni bánásmód elvének alkalmazása.Lényeges feladatunk az iskolai tanulási zavarok megelőzése, a prevenció. Ennek érdekében szükséges a tehetséges, a szociálisan hátrányos, a még egy évet óvodában maradó gyerekek fejlesztése. A szakvizsgázott óvodapedagógusaink feladata ebben a munkában való részvétel és a feladatok koordinálása.

Kedvezményezett: Szivárvány Óvoda Katica Tagóvoda
Címe, elérhetősége: 3300 Eger, Széchenyi út 4. 06-36-411-981
Közreműködő szervezet: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. 1134 Budapest, Váci út 45. 06-1-273-4250 www.esza.hu

Szervezeti és Működési szabályzatPedagógiai ProgramHázirendAdatkezelési SzabályzatÉszrevételek

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata
Minden jog fenntartva 2019 (c)