Benedek Elek Óvoda
Joó János Tagóvodája
3300 Eger Kallómalom út 1-3.
06-36-416-525
joojanosovi@ekvi.hu
2017.04.01. HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntek
Tízórai abcde
Ebéd bcdef
Uzsonna cdefg

Bemutatkozunk

Óvodánkban 8 vegyes életkorú csoportban 216 gyermeket fogad óvodánk. 16 óvodapedagógus, 10 dajka néni „sajátjaként” óvja, segíti, s védelmezi a gyermekeket. Saját konyhánkon egészséges ételek készülnek a gyermekek számára.

Mind a személyi, mind a tárgyi feltételeinket megfelelőnek mondhatjuk.
Tágas, fa játékokkal felszerelt, dús növényzettel beültetett udvar áll a gyermekek rendelkezésére. Hintázásra, hintalovazásra, egyéb játéktevékenységekre ad lehetőséget az óvoda folyosója. Természetes anyagokból készült bútorokkal és játékeszközökkel felszerelt, térelválasztókkal játékkuckókká alakítható, barátságos csoportszobáink nyugodt légkört biztosítanak az elmélyült játékhoz. Tornafolyosónk mozgásfejlesztő eszközökkel berendezett, mely minden korosztály számára rendelkezésre áll.

A gyermekeket, differenciáltan, egyénre szabottan neveljük, fejlesztjük játékos formában, a gyermeki személyiség, szuverenitásának maximális tiszteletben tartása mellett.

Pedagógiai programunk alapelvei, céljai, feladatai, a gyermekek, a dolgozók és a családok közötti koherencia és a komplexitás jellemzi. Pedagógiai programunkba beépülve, óvodánk speciális programja a JÉMM /Játékkal az Életre Minden Mozog/ is iránymutató.

Feladatunknak tekintjük, hogy a tevékenységekben megszerzett ismereteket, tapasztalatokat alkalmazni tudják az élet bármely területén. Fontos számunkra, hogy a gyermekeknek egyéni sajátosságaik figyelembe vételével fejlődjenek készségeik, képességeik. A különböző tevékenységek markánsan a játékra, a mozgásra, az egyéni szabadságra épülnek, amely abban segít, hogy a gyermek azzá váljon, amire született!

Mindehhez biztonságos és a nyugodt feltételeket biztosítunk mind a gyermek, mind az óvoda dolgozói és a szülők számára.
Napirendünk szerves részeként működik a mindennapi két mese (délelőtt, délután), a ritmus, a beszélgetőkör, és a játékból kiinduló kezdeményezések.

Az óvodánk fontos értékek megőrzésére vállalkozott: a magyar kultúra, a helyi szokások, a történelmi hagyományok megismertetésével, kirándulások szervezésével - természet szeretete és védelmére nevelés, Óvoda Galériánk, a programunkba beépített vizuális ritmus - a művészetre nevelést segíti.

Külön programjaink, foglalkozások,- a szülők igénye szerint: néptánc, zene-ovi, torna, foci, Úszás, idegen nyelv, nyári tábor, sakk-oktatás.

Észrevételek


Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata
Minden jog fenntartva ".date('Y')." (c)