Egri Kertvárosi Óvoda
Gyermekkert Tagóvodája
3300 Eger Nagyváradi út
06-36-412-038, 30/749-5293
nagyvaradiovi@gmail.com
2017.04.01. HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntek
Tízórai abcde
Ebéd bcdef
Uzsonna cdefg

Kedves Látogatónk!

Szeretettel köszöntjük az Egri Kertvárosi Óvoda Gyermekkert Tagóvodájának honlapján. Szeretnénk, ha megismernék óvodánkat, óvodásaink mindennapi életét, eseményeit.

A Gyermekkert Tagóvoda 100 férőhelyes négy csoporttal működik. Csoportszervezésünk jellemzője a homogén összetételű csoport kialakítás, de van egy vegyes életkorú csoportunk is.
Autóval, kerékpárral és gyalogosan egyaránt jól megközelíthető helyen vagyunk - de a forgalom zaja és az ezzel járó kellemetlen szennyeződések nem érintik közvetlenül az óvodánkat.

Saját főzőkonyhával rendelkezünk, mely biztosítja gyermekeink és más óvodák gyermekei számára a változatos és egészséges étkeztetést.
Csoportszobáink tágasak, világosak, a nyári melegtől redőnnyel védettek. Két csoportszoba klimatizálása már megtörtént, a másik két csoporté tavasszal várható. A szociális helyiségek esztétikusak, tiszták. Tárgyi felszereltségük gazdag, adottak a nyugodt játék feltételei, az érdeklődést felkeltő képességfejlesztő és mozgásfejlesztő játékszerek.

Hatalmas udvarunkon környezetbarát, mozgásra inspiráló játékeszközök találhatók. A változatos mozgás lehetőségét füves, gumilappal borított játszóterületek és betonos részek biztosítják.
A fedett terasz és a kör alakú kupola csapadékos idő és erős napsugárzás esetén is sok lehetőséget biztosít a szabad levegőn való tartózkodásra.

Nevelőtestületünk szakmai tapasztalata, felkészültsége, folyamatos önképzése, a mai kor társadalmi és szakmai kihívásainak való egészséges megfelelése – garancia az igényes pedagógiai munkára.
Nyitottak vagyunk a partneri elvárások, a szülői igények iránt, de szolgáltatásainkat a szakmaiság és a gyermekek mindenek felett álló érdekét szolgáló szempontok határozzák meg.
Nevelőmunkánkban fontosnak tartjuk a testi, lelki és szellemi fejlődés harmóniáját, a környezeti értékek megismertetését és megszerettetését, a környezettudatos magatartás kialakítását. Kiemelt figyelmet fordítunk az egészséges életmódra nevelésre és a mozgásfejlesztésre.

Olyan, érzelmekben gazdag, befogadó, szeretetteljes, biztonságot nyújtó óvodai élet megteremtésére, megszervezésére törekszünk:
értékeket teremt és közvetít
• mely gazdag élményekben és tevékenységekben
• melyben a gyermeket körülvevő világ komplexitásában tárul eléjük, s lehetőséget nyújt a valódi cselekedtetésre, felfedező ismeretszerzésre
• mely tiszteletben tartja a gyermekek jogait, érdeklődését, adottságait
• melynek alapja a szabadjátékban és tevékenységekben megvalósuló tanulás, olyan készségek, képességek fejlesztése, melyek segítik a gyermekeket az óvoda – iskola közötti átmenet sikerességében és a mindennapi életben való eligazodásban.

Őszinte, segítő kapcsolatra törekszünk a szülőkkel, hisz a nevelésünk eredményessége a gyermek - a szülő- az óvodapedagógus egymást segítő harmonikus együttműködésétől függ.
Nevelő közösségünk minden tagja lelkiismeretes, odaadó munkát végez, annak érdekében, hogy a gyermekeink jól érezzék magukat, szívesen járjanak óvodába.

„A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben.
Néhány magasabbra tud repülni, mint mások,
de mindegyik a legjobb tudása szerint repül.
Miért is hasonlítanád össze őket?
Mindegyik más.
Mindegyik különleges.
Mindegyik gyönyörű."

Bemutatkozó videónk


Név:
e-Mail:
*/?>

Ingyenes bölcsődei és óvodai gyermekétkeztetés szabályai
Szervezeti és Működési szabályzatPedagógiai ProgramHázirendÉszrevételek


Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata
Minden jog fenntartva 2024 (c)