Benedek Elek Óvoda
Bervavölgyi Tagóvodája
3300 Eger I.sz. lakótelep 9. ép.
06-30-384-3006
bervaovi@ekvi.hu
2017.04.01. HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntek
Tízórai abcde
Ebéd bcdef
Uzsonna cdefg

Bemutatkozunk

Mottónk: "Itt minden érted van, érezd magad jól!"

Óvodánk Eger északi részén, távol a város zajától a Berva völgyben található.
A 104 férőhelyes óvodában jelenleg 91 fő kisgyermek nevelését végezzük. Kedvező tárgyi feltételeinket a meglévő eszköz készletünkön kívül a tágas, esztétikus helyiségek, a tornaterem, a fejlesztő szoba, a jól felszerelt nagy óvodaudvar, és a gyermekek egészségvédelme érdekében kialakított sóbarlang mutatja.

Nevelőtestületünk gyermekszerető, jól felkészült, emberi magatartásával példát mutató, tenni akaró emberekből áll, akik a gyermekek érdekeit előtérbe helyezve végzik nevelő munkájukat. Nevelési programunkat a gyermeki szükségletekre épített Komplex Preventív Óvodai Program alapján készítettük el, melyben kiemelt szerepet kap a játék, a mozgás és a testi- lelki egészség védelme.

A gyermekek tapasztalatszerzését, felzárkóztatását, tehetségük kibontakoztatását sokszínű tevékenységgel biztosítjuk. A tevékenységek sorában központi helyet kap a környezet megismerésére nevelés, amit az irodalmi, az ének- zenei és a vizuális nevelés fejlesztési tartalmaival együtt, komplex módon valósítunk meg. Az óvodapedagógusok munkáját logopédus és fejlesztőpedagógus segíti.

Céljainkat a szülőkkel együttműködve, a családi nevelésre építve kívánjuk megvalósítani, a nyitottság, empátia és a tolerancia szellemében. A szülői igények alapján néptánc, gyermektánc, gyermektorna foglalkozásokat szervezünk. Havi rendszerességgel táncház és bábelőadás színesíti a gyermekek életét. A középsős és nagycsoportos gyermekek heti egy alkalommal, egész évben úszásoktatásban vehetnek részt.

Óvodánkban dolgozó felnőttek elkötelezettek abban, hogy valamennyi gyermek számára elfogadó, érzelmi biztonságot nyújtó környezetet biztosítson. Valljuk, hogy a gyermekeket különleges védelem illeti meg, hogy a gyermek érdeke mindenek felett áll.

Célunk egy olyan óvoda működtetése, ahol a gyermek fontosnak érezheti önmagát, boldog örömteli életet élhet, és jól fejlesztett képességek és jó szokások birtokában bátran és kíváncsisággal telve kezdheti meg iskolás éveit.

Az óvoda nevelőmunkáját a szülők és a dolgozók által létrehozott alapítvány segíti.

Észrevételek


Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata
Minden jog fenntartva 2021 (c)