Egri Kertvárosi Óvoda
Epreskert utcai Tagóvodája
3300 Eger Epreskert út 3/A.
06-36-411-934, 30/563-5514
epresovi@freemail.hu
2017.04.01. HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntek
Tízórai abcde
Ebéd bcdef
Uzsonna cdefg
Nyìlt nap
2024-03-19 15:55:56
Nyìlt nap/Beiratkozás
2023-04-04 18:45:22
Mazsola Muzsika
2023-03-22 07:05:02
Nyìlt nap
2022-04-05 19:04:57
Mazsola Muzsika
2022-04-05 18:55:45
Óvodai beiratkozás a 2021/2022-es nevelési évre
Tisztelt Szülők! Kedves Érdeklődők!

Az óvodai beiratkozás ideje: 2021. május 4-5 (kedd,szerda)

A részletes információkat és a jelentkezési lapot a
-Bemutatkozunk oldal -> Felvételi eljárás rendje -> Jelentkezési nyilatkozat-
fül alatt tudják megtekinteni és letölteni!

Nagy szeretettel várjuk leendő óvodásainkat!
2021-04-07 15:11:41
Bemutatkozik az Epreskert utcai Tagóvoda
Tisztelt Szülők! Kedves Érdeklődők!

Sajnos a jelen helyzetre való tekintettel nyílt napjaink elmaradnak. Ehelyett fogadják sok szeretettel óvodánk bemutatkozó videóját!

A videó ezen a linken érhető el:
https://www.youtube.com/watch?v=qf4X2PImzZ8&ab_channel=LiliSimonv%C3%A1ros

Szeretettel várjuk leendő óvodásainkat!
2021-04-07 15:01:36
Óvodai beiratkozás a 2020/2021-es nevelési évre
Tisztelt Szülők! Kedves Érdeklődők!

A 2020/2021-es nevelési évre történő beiratkozás felvételi rendjét megtekinthetik a http://www.egriovodak.hu oldal letöltések menüpontjára kattintva, illetve a bemutatkozó videónk, az Epreskert utcai Tagóvoda bemutatkozó videója alatti linkre kattintva.

Minden leendő óvodást szeretettel várunk az Epreskert utcai Tagóvodába!
2020-04-08 11:18:42
Katica csoport bemutatkozása
Mi vagyunk a Katicák,
Izgő, mozgó bogárkák!
Sokat játszunk és nevetünk,
S közben mindenkit szeretünk!

A mi kis birodalmunk egy meleghangulatú, barátságos, csodaszínekben pompázó csoportszoba, ahol minden perc a gyerekekről szól. Mi azt valljuk, hogy egy gyermek fejlődése érdekében hárman alkotunk egy egészet. Elsősorban a gyermek, a szülő és a pedagógus. Ennek érdekében mi is nyitottak és partnerek vagyunk a szülők felé! Csoportunkba járó kis katicák szívesen jönnek óvodába, hiszen tudják, hogy boldog, kiegyensúlyozott légkör várja őket. Érzelmi nevelésünket a szeretet, az elfogadás, az egymáshoz való alkalmazkodás hatja át. Ezáltal a gyerekek szeretettel fordulnak egymáshoz észreveszik az elesettebb gyermekeket, akiknek segítségre van szükségük.
Nagyon jó baráti kapcsolatok alakulnak ki közöttük, a nagyok szívesen segítenek kisebb társaiknak és így mintát mutatnak nekik az óvodai élet bármely területén. Törekszünk arra, hogy minden katicás gyermek megkapjon mindent amire a fejlődéséhez szüksége van. Hiszen minden gyermek különböző és mi ezt szem előtt tartva, és elfogadva szeretünk minden gyermeket, hiszen a katicák között sincs két egyforma. Mindennapjaink vidáman, minél több szabad játékkal és játékos tevékenységekkel telnek, illetve elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű mozgás és a szabad levegőn való játék! Célunk, hogy boldogan, mosollyal az arcán, lelkében örömmel érkezzen hozzánk és délután sok - sok élménnyel, tapasztalattal szaladjon a szülő karjaiba. Várunk mindenkit sok-sok szeretettel hiszen fontos számunkra, hogy minden katica boldogan ismerje meg a világot melyben szabadon röpülhet a többi kiskaticával együtt.
2020-04-07 17:26:19
Napsugár csoport bemutatkozása
Csoportunkba jelenleg 24 „Napsugárka” jár, akik bearanyozzák a mindennapjainkat.
A legfontosabb törekvésünk, hogy olyan családias, nyugodt légkört teremtsünk, amelyben gyermekeink biztonságban érzik magukat!Elsődleges célunk, hogy a gyerekek szeressenek óvodába járni. Igyekszünk kihasználni a vegyes korcsoport adta előnyöket, és próbáljuk átadni gyermekeinknek a legfontosabb emberi értékeket /egymás tisztelete, megbecsülése, segítése, tolerancia, empátia, alkalmazkodás, együttműködés…/.A nagyobb gyermekeink mintát adnak a kisebbeknek, segítik őket a beilleszkedésben, a csoportszokások megismerésében.Jellemző a mindennapjainkra, hogy szeretünk sok mindent készíteni, kipróbálni, felfedezni.
Kedvencünk a kézműveskedés, kreatívkodás, mozgás, zene. Egy mindig mozgó, nyüzsgő, vidám és nevetéssel teli csoport a miénk.Tapintatosan, őszintén, szeretetteljesen és következetesen viszonyulunk a gyermekekhez. Minden megteszünk azért, hogy a gyermekeinket az életkoruknak és egyéni fejlettségüknek megfelelően, megfelelő mennyiségű inger érje és pozitív szemléletű, szeretetteljes és a világra nyitott felnőttekké váljanak. Minden gyermek más-más egyéniség, mindenkinek megvannak a különböző személyiségjegyei. Ettől változatos a mi csoportunk összetétele.
Mottónk: „Tisztellek téged, fontos vagy nekem, csakis rád figyelek és segítek neked, ha szükséged van a segítségemre.” /HOOPONOPONO/
Az új nevelési évre 11 kis „NAPSUGÁRKÁT” várunk sok szeretettel!
2020-04-07 17:22:36
Tulipán csoport bemutatkozása
A tulipán lehet piros, fehér, sárga, cirmos, kisebb, nagyobb,. Sokféle lehet, mint a csoportunkba járó kisgyermekek. A sokszínű egyéniséget megőrizve varázsolunk a kezdeti hangyabolyból, összetartó közösséget, igazi virágoskertet. Sok játékkal, mozgással teli komplex tevékenységgel, élménnyel, vidámsággal töltjük meg a mindennapjaikat. Fontos számunkra, hogy a gyermek jól érezze magát és lehetősége legyen képességei kibontakoztatására, fejlődésre. Nagy gondot fordítunk az együttműködő, toleráns, segítő magatartásra kialakítására, az önállóság fokozására. Fontos helyet foglal el a csoport életében a környezettudatos magatartás kialakítása, a változatos vizuális technikákkal való megismerkedés és az Így tedd rá hagyományos értékeket képviselő játékos mozgásfejlesztő programjának megjelenése. A szülő-pedagógus kapcsolatot a partnerség, nyílt kommunikáció jellemzi és az együtt lélegzés a gyermekekért.
Szeretettel várunk a Tulipán csoportban!
2020-04-07 14:09:26
Szivárvány csoport bemutatkozása
„Piros szín van legfelül,
Narancssárga mellé ül.
Sárga fénylik alatta,
Zöld a sárgát támasztja.
Kék folytatja most a sort,
Lila csík még úgysem volt.
Ibolya fut legalul,
Hét szín együtt domborul.
Kitalálod, mi lehet?
Szivárványa domb felett!”

Mindennapjainkat derűs, meleg hangulatú csoportszobánkban töltjük. Családias hangulatban a szülőkkel együtt neveljük a különböző életkorú gyermekeket. A nagyobb gyermekek mintát adnak a kisebbeknek, segítik őket a csoportszokások megismerésében, megkönnyítik az új gyermekek számára a beilleszkedést.Sok barátság alakult ki már a csoportunkban. A kis Szivárványok szeretnek óvodába járni, találkozni az óvónénikkel, dajkákkal és kis barátaikkal. A legfontosabb törekvésünk, hogy vidám hangulatban, minden egyes gyermekünk számára megadjuk azt, amire igénye van, és ami optimális fejlődéséhez szükséges. Ebben az évben is, az előző évhez hasonlóan a szeretet fontosságára alapozunk. A mindennapjainkban ezt próbáljuk megélni és átadni a gyermekeknek. Igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a gyermekek érezzék, hogy nagyon szeretjük őket; mindenkit olyannak fogadunk el, amilyen, hiszen a szivárvány is sokszínű. Célunk, minden gyermek egyéni szükségleteinek maximális kielégítése, az egyéni bánásmód alkalmazásával.Érzelmi nevelésünkben fontos szerepe van a szeretet, a megértés gyakorlásának, az egymáshoz való alkalmazkodás fontosságának, melyek elősegítik feladattudatuk, helytállásuk, kitartásuk, türelmük fejlesztését.A Szivárványok szeretnek mozogni, a csoportszobában és a szabad levegőn. Játékos kezdeményezéseinken szívesen vesznek részt, amikor is barkácsolunk, mesélünk, énekelünk, mondókázunk, a környezetünkről beszélgetünk, kísérletezünk.Alapelvként valljuk, hogy a “gyermek tevékenység és tapasztalás közben fejlődik a leghatékonyabban”.Ez tehát a mi csoportunk, ezért jó, hogy idejárunk.
2020-04-07 13:59:28
Süni csoport bemutatkozása
Bárki, aki belép hozzánk, azt mondja rólunk, hogy milyen nyugodt, kiegyensúlyozott csoport vagyunk. Ennek titka pedig az, hogy szeretjük, tiszteljük és segítjük egymást. Az óvónénik kikérik a véleményünket arról, hogy mit szeretnénk csinálni. Biztatnak és kedvesek velünk, így ki tudjuk próbálni, hogy mire is vagyunk képesek.Elsősorban nem a bolti játékokkal játszunk, hanem együtt, közösen készítünk pl. társasjátékot, memóriajátékot, puzzle-t, mindenféle mozgásos játékot. Vigyázunk is rájuk, mert ezek a mi kincseink. Sokat sétálunk, kirándulunk, élményeket gyűjtünk. Ellátogatunk a felsőtárkányi tóhoz, a közeli tanyán megnézzük az állatokat, megismerjük városunk nevezetességeit. Mi sohasem unatkozunk, mert a Süni csoport egy olyan „csodahely”, ahol bármivé átváltozhatunk. Lehetünk akár várvédők, kötéltáncosok, állatidomárok, betlehemi pásztorok, angyalok is. Nagyon sok mesét és verset hallunk, tanulunk, régieket és újakat és nagyon szeretünk énekelni is.Mivel izgő - mozgó csoport vagyunk, ezért az óvónénik mindig kitalálnak valamit. Nem csak az udvaron és a tornaszobában, hanem a folyosón és a csoportban is ugrabugrálhatunk. Anya és apa tudja, hogy itt jó helyen vagyunk, sokszor mondják, hogy szívesen cserélnének helyet velünk. De szerencsére, ők is sokszor lehetnek itt velünk és olyankor együtt tudunk játszani. Szóval, így telnek a mi napjaink a Süni csoportban. Várunk téged is szeretettel!
2020-04-07 13:54:05
Margaréta csoport bemutatkozása
Margaréta- csoportosnak lenni bizony nagyon jó,
Van itt minden, mi a kisgyermeknek való.
Sok-sok ötlet, élmény, eszköz, alapanyag,
Melyből ezernyi játékot varázsol a gyermekhad.
Közösen tervezünk, építünk, agyalunk,
Segítőkész és vidám a mi kis csapatunk.
S ha a tervezésben, készítésben elfárad a fejünk,
A csoportban szuper mozgáspályát tervezünk.
Kúszunk, mászunk, forgunk, ugrunk, labdázunk,
Minden izmot és testrészt alaposan megmozgatunk.
Folyamatos pörgés-forgás jellemzi a csoportot,
Aki ide jelentkezik, unatkozni sose fog.
Szeretettel vár hát rátok a margarétások hada,
És a kedves óvó nénik ölelő karja.
2020-04-07 13:46:07
Mackó csoport bemutatkozása
Mi vagyunk a pici macik, brumma,
Szeretjük a sok játékot, brumma,
Ebéd után leheverünk, brumma,
S uzsonnáig alszunk, mint a bunda!

Vidám, a külvilág felé nyitott, nyüzsgő vegyes életkorú csoport. Gyermekeinkre jellemző az egymás iránti tisztelet és egymás elfogadása. Célunk, hogy szeretettel, megértő pedagógusi attitűddel megkönnyítsük a gyermekek számára az óvodai életbe való beilleszkedést, megszerettessük velük az óvodát, és a csoportból igazi közösséget varázsoljunk. Mindent megteszünk, azért, hogy a gyermekeket az életkoruknak és egyéni fejlettségüknek megfelelően, minél több inger érje és pozitív szemléletű, a világra nyitott emberekké váljanak. Az érzelmi biztonság mellett a gyermek számára a játék a legfontosabb. Játéktárunkban, a sok modern és változatos fejlesztőjáték mellett mi is folyamatosan készítünk játékokat a gyerekekkel közösen.Nálunk mindig történik valami! A gyermekek érdeklődését szem előtt tartva, projektekben dogozzuk fel azokat a témákat, amelyet szeretnének. Sok játékos tevékenységgel, mozgással, zenével, dalos játékkal, verssel, mesével színesítjük az óvodai mindennapokat.Csoportunkban a szülők nagyon együttműködőek, sok ötlettel, gyűjtőmunkával, eszközzel segítik az eseményeink sikerét.A mackós anyukák és apukák mindig szívesen látott vendégek számunkra. Igyekszünk szebbé és jobbá tenni gyermekeink óvodai életét és szeretnénk, hogy sok felejthetetlen élménnyel legyenek gazdagabbak és jó alapokat adjunk az iskolai élethez.
2020-04-07 13:31:05
HÍVOGAT AZ EPRESKERTI ÓVODA
Óvodánk 2015. március 26-án 16.30-tól tavaszváró játszóházat szervez.
Szeretettel várunk erre az alkalomra minden óvodába készülő kisgyermeket és szüleiket!
Részvételi szándékát kérjük jelezze az alábbi elérhetőségen:
epresovi@freemail.hu
2015-03-18 08:40:38
NYÍLT NAPOK AZ EPRESKERTI OVIBAN
Óvodánk 2015. április 16-án és 17-én délelőtt nyílt napot tart.
Szeretettel várunk erre az alkalomra minden óvodába készülő kisgyermeket és szüleiket!
2015-03-18 08:40:34
ÓVODAI BEIRATKOZÁS 2015.
Kedves Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy a beíratkozás időpontja óvodánkban:
2015. április 23-án és 24-én lesz 8:00-17:00 között.

A beíratkozáshoz az alábbi dokumentumokra van szükség:
- a gyermek születési anyakönyvi kivonata és lakcímkártyája
- a szülő személyi igazolványa és lakcímkártyája
2015-03-18 08:40:29
2015-03-18 08:24:50
Mihály napi vásár
Szeptember 30-án délután 16.30 órai kezdettel rendezzük meg a már hagyománnyá vált Mihály- napi kézműves vásárunkat, melyre minden szülőt és kisgyermeket nagy szeretettel várunk!
2013-09-14 14:42:15
Szülői értekezlet
2013. szeptember 23.-án 16.30-tól óvodánk összes csoportjában szülői értekezletet tartunk.
Szeretettel várunk minden kedves szülőt!
2013-09-14 14:40:17
Szüreti bál
A hagyománnyá vált szüreti bálunk tervezett időpontja: szept. 20. (péntek).
2013-09-14 14:35:37
Szüret
Szeptember 12-én (csütörtökön) délelőtt nagycsoportosaink szüretelni mennek a Tangazdaságba.
2013-09-14 14:34:01
Erdei tábor
2013. június 17-21. kerül megrendezésre a rejteki erdei tábor. A tábor előtti héten szülői értekezlet keretében tájékoztatjuk a szülőket a programokról, tudnivalókról.
2013-05-10 11:46:32
Nevelés nélküli munkanap
2013. június 14-én (pénteken) nevelés nélküli munkanap lesz. Ezen a napon óvodánk zárva tart. Megértésüket köszönjük!
2013-05-10 11:45:07
Budapesti kirándulás a Mini Citybe
2013. június 7-én (pénteken) egész napos kirándulásra megyünk vonattal Budapestre a Mini-City-be.
Gyülekezés és érkezés a vasútállomáson lesz. A továbbiakról minden kedves szülőt tájékoztatunk még.
2013-05-10 11:43:33
Pünkösdölő, nagycsoportosok búcsúzója
2013. május 29-én szerdán 15:30 perckor a volt Helyörségi Klubban (Vörösrák étterem, Kossuth Lajos utca) lesz a nagycsoportosaink óvodai búcsózója. Szeretettel várjuk minden nagycsoportos családját. Ezen a napon minden kedves szülő, legyen szíves gyermekét ebéd után (12:30-ig) hazavinni.
2013-05-10 11:41:12
Gyermeknapi kirándulás Bélapátfalvára
2013. május 22-én szerdán fél napos gyermeknapi kirándulásra megy óvodánk busszal a bélapátfalvi tóhoz. Itt kerül megrendezésre helyi pünkösdi király választásunk. Az iskolába menő fiúk versengenek a címért.
Indulás: 8:30
Érkezés: kb. 13 óra.
2013-05-10 11:38:04
Körzeti pünkösdi király választás
Ez évben is óvodánkban kerül megrendezésre 2013. május 16-án 9 órától a körzet óvodásainak pünkösdi király választása. A körzet öt óvodájából várjuk az iskolába menő nagycsoportosokat a pünkösdi versengésre és játékra.
2013-05-10 11:34:53
Babszem Jankó Gyermekszínház bérletes előadása
2013. május 15-én szerdán 10:30 perctől a Borsószem hercegkisasszony című előadást nézhetik meg óvodásaink a Forrásban.
2013-05-10 11:32:31
Szervezeti és Működési szabályzatPedagógiai ProgramHázirendÉszrevételek


Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata
Minden jog fenntartva 2024 (c)