Benedek Elek Óvoda
3300 Eger Vallon u. 4.
36-436-558
benedekovieniko@gmail.com
2017.04.01. HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntek
Tízórai abcde
Ebéd bcdef
Uzsonna cdefg

Bemutatkozunk

Az óvodában 4 vegyes csoport működik, melyből 2 angol nyelvi csoport. Az ide jelentkező gyerekek családmodell alapján sajátíthatják el az angol nyelvet anyanyelvi angol pedagógusokkal.
Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a szülők-gyerekek választhassanak csoportot, a testvér gyerekek egy csoportba járhassanak illetve a gyerekek, - amennyiben 4 évet töltenek az óvodában - az óvodáskor végéig egy csoportba maradhassanak.

Az óvoda programját a mesére építjük Benedek Elek útján haladva. A mesére építjük az óvodáskori fejlesztést és az iskolai előkészítést.
A gyerekeknek így lehetőségük van egyéni módon fejlődni és kisebb csoportokban foglalkozni velük.

A játék fontossága mellett a napi tevékenységek közé tartozik a kézművesség, melynek témájával is a mesét készítjük elő (mese dramatizálását, bábozását segíti), valamint az esztétikai nevelést elősegítve az adott témához kapcsolódik egy festmény indirekt megjelenítése.

A zenei nevelést segíti elő, minden reggel a gyermekek érkezésekor szóló zene, a játékidő alatti éneklés, dúdolgatás, mondókázás.

A földszinten található tornaszobában, gyermekeink számára biztosítani tudjuk a mindennapos mozgást és a nagy teret igénylő játékok, mozgások megvalósítását.
Emeletünknek köszönhetően, sikerült a belső térben is csúszdát elhelyezni, mely a mindennapos csúszdázást segíti.
Az óvoda épülete lehetővé teszi, hogy kisebb csoportokban is tudjunk gyermekeinkkel foglalkozni, hiszen a fejlesztőszobánk is lehetőséget nyújt erre.
Óvodánk udvara alkalmas – mely két részből áll - a szabad levegőn töltött időben, mind a játszótéri játszásra, mind a nagy mozgásra, mind a környezetünk ápolására és megismerésére.

Mindennapjainkban arra törekszünk, hogy a fejlesztések mellett egy családias és nyugodt légkört biztosítsunk a gyerekeknek.

Szervezeti és Működési szabályzatPedagógiai ProgramMunkatervÉves értékelésTovábbképzési programÉszrevételekKözérdekű közlemények


Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata
Minden jog fenntartva ".date('Y')." (c)