Kertvárosi Óvodák
30/742-8997
kertvarosiovik@gmail.com
2017.04.01. HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntek
Tízórai abcde
Ebéd bcdef
Uzsonna cdefg
Kedves Kollégák, Munkatársaim!
Szeretett Óvodásaim!
Tisztelt Szülők és Partnereim!


Kicsit szokatlan formában, de annál nagyobb tisztelettel szeretnék elköszönni és köszönetet mondani kedves kollégáimnak, az aranyos kis ovisoknak, elkötelezett szüleiknek és nagyszerű partnereimnek, akikkel alkalmam volt együtt dolgozni az elmúlt négy évtizedben, nyugdíjba vonulásom alkalmából.

Elszállt negyven év! Hamarosan lezárul életem jelentős szakasza. Új kihívások kapuja előtt állok. Mielőtt belépek ezen a kapun, újra és újra felidézem az elmúlt negyven év felejthetetlen állomásait. A közoktatás változásait, az óvodai nevelő munkában végzett pedagógiai munkám sikereit, csalódásait, tapasztalatait és azt a sok-sok élményt, amit együtt éltem meg veletek.

Az óvópedagógusi pályát választottam hivatásomnak, hiszen nagyon szerettem a gyerekeket. Mindig érdekelt, hogyan lehet színes, érdekes, változatos programokkal felkelteni a gyermekek érdeklődését az őket körülvevő világ megismerését. Fontos feladatomnak tartottam a tehetséggondozást, felismerni és fejleszteni a gyerekekben szunnyadó tehetséget. Hasonlóan lényeges volt számomra a lemaradók felzárkóztatása. Szeretettel, gondoskodással, mosollyal, öleléssel, szép szóval igyekeztem bátorítani és bevonni a félénk, visszahúzódó apróságokat a közös munkába. Játékokkal motiválni, a kíváncsiságukra építve elérni az értelmi képességek fejlődését, biztosítva a szocializációt.

Sok-sok tervezés, készülés, kísérletezés, új módszerek kidolgozása, alkalmazása vitt előre és késztetett állandó önfejlesztésre. Izgalmas volt megismerni az új pedagógiai eljárásokat, sikeresen bevezetett oktatási formákat nemzetközi színtéren is.

Az állandó változás, a folyamatos megújulás, az innovatív gondolkodás és cselekvés motivált nemcsak óvónői, de vezetői pályafutásom 23 éve során is. Sokat változott a világ az elmúlt negyven évben, változtak a követelmények, az elvárások, a pedagógusokkal szemben támasztott kötelezettségek. Szakértői munkám során, melyet 7 évig teljesítettem, igyekeztem tapasztalataimat átadni kollégáimnak. Annak ellenére, hogy minden tőlem telhetőt megtettem, biztos voltak olyan szituációk, melyek nem úgy sikerültek, ezért mindenkitől elnézést kérek.

A gyerekek öröme, a közös játék, az értük és velük való foglalkozás, gondoskodás, a mindennapjaikba való betekintés, kedves mosolyuk, szeretetük adott nekem határtalan energiát a folytatáshoz. Ezek az érzelmek győztek meg arról, hogy érdemes csinálni, tovább kell folytatni, soha nem szabad feladni! Tisztelettel, alázattal, szeretettel, türelemmel, az új iránti nyitottsággal igyekeztem pedagógiai munkámat végezni a gyerekekkel, kedves kollégáimmal, a szülőkkel, a közoktatási hivatal képviselőivel, a város vezetőivel együtt. Köszönöm, hogy támogattak, mellettem álltak, segítettek szóval és tettel. Az eredményeinket együtt értük el, és ez mindnyájunk érdeme! Az együtt sikeresen elvégzett feladatok megelégedettséggel töltöttek el. Számomra az jelentette a sikert, amikor láttam épülni, szépülni intézményeinket, gazdagodni eszköztárainkat. Minden kollégának tisztelettel köszönöm a kiváló nevelő-oktató munkáját, a kulturális intézményekkel való színvonalas együttműködést, a gazdasági és műszaki feladatok elvégzését.

Őszinte tisztelettel gondolok vissza korábbi fenntartóinkra, Dr. Ringelhann György, Dr. Nagy Imre, Habis Lászó polgármester urakra, és pályám végén Mirkóczki Ádám polgármester úrra. Jó volt vezetőnek lenni ebben a városban a fenntartók szakmai támogatásával. Nem mondom, hogy mindig könnyű volt, de hittem abban, és mind a mai napig hiszem, hogy a jó célok megvalósulhatnak, ha annak elérkezik az ideje, csak hit és kitartás kell hozzá. Felújított épületek, konyha, műfüves pálya, udvari játékok, és egy új óvoda. Köszönöm az együtt töltött éveket, köszönök minden támogatást!

Remélem, hamarosan túl leszünk a járvány szörnyű napjain, és az óvodai élet is visszatérhet majd a megszokott normális kerékvágásba mind a gyerekek, óvó nénik, szülők mind a kollégák örömére.

Szeretettel őrzöm szívemben az elmúlt negyven év minden pillanatát!

Kívánok minden kedves kollégámnak, partnereimnek jó egészséget, további szakmai sikereket és örömökben bővelkedő szép életet!

Szeretettel:
Pós Judit óvodavezető
Eger, 2021.04.16.
Üdvözöljük a Kertvárosi óvodák gyűjtőlapján

A Kertvárosi óvodákhoz 4 óvoda tartozik melyek közül az Egri Kertvárosi Óvoda a központi óvoda. Az Egri Kertvárosi Óvodához 3 tagóvoda tartozik, a Ney Ferenc Óvoda, az Epreskert utcai Tagóvoda és a Gyermekkert Tagóvoda. Az alábbi linkekre kattintva tovább haladhat a kertvárosi saját oldalaira, ahol megtekintheti azok bemutatkozó anyagát, legfrissebb híreit és bepillantást nyerhet mindennapi életükbe.


Pós Judit
Vezető Óvónő
Vezetői beszámoló 2012-2017
Kertvárosi Óvodák Pedagóiai Programja

Egri Kertvárosi Óvoda
Ney Ferenc Tagóvoda
Epreskert utcai Tagóvoda
Gyermekkert Tagóvoda
Szervezeti és Működési szabályzatPedagógiai ProgramHázirendÉszrevételekKözérdekű adatok


Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata
Minden jog fenntartva 2021 (c)